Oikeuden ja vallan solmuja Pekka Hallberg

ISBN:

Published: September 2011

Hardcover

182 pages


Description

Oikeuden ja vallan solmuja  by  Pekka Hallberg

Oikeuden ja vallan solmuja by Pekka Hallberg
September 2011 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 182 pages | ISBN: | 7.66 Mb

Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti pohtii lainkäyttöä,valtiosäännön syntyä ja kehitystä, vie lukijan vallan kammareihin ja kertoo tarinoita oman uransa varrelta.Oikeudesta, vallasta ja oikeusvaltiostaVastaavatko mielikuvamme oikeudesta jaMoreKorkeimman hallinto-oikeuden presidentti pohtii lainkäyttöä,valtiosäännön syntyä ja kehitystä, vie lukijan vallan kammareihin ja kertoo tarinoita oman uransa varrelta.Oikeudesta, vallasta ja oikeusvaltiostaVastaavatko mielikuvamme oikeudesta ja vallastatodellisuutta?

Ovatko lakikirja ja oikeudentunto joskus ristiriidassa keskenään? Pysyvätkö ihmiset järjestelmien rattailla? Onko vallankäyttäjien suhteissa purkamattomia jännitteitä?Tutkija ja tuomari Pekka Hallberg on vuodesta 1993 lähtienollut korkeimman hallinto-oikeuden presidentti.Valtiosääntöuudistusten sovittelijana hän on ollut näköalapaikalla. Oikeuden ja vallan solmuja vie lukijansa vallan kammareihin ja antaa sytykkeitä yhteiskuntaa ja oikeutta koskeville ajatuksille.Hallberg kertoo valtiosäännön taustoista, presidentinvallanja parlamentarismin jännitteiden purkautumisesta, tasavallan presidentin aseman kehityksestä ja perusoikeuksista sekä valottaa monien oikeusjuttujen taustaa.

Näiden ohessa hän kertoo värikkäitä tarinoita maailmanmatkoiltaan ja uransavarrelta, muun muassa Vanhan valtauksesta ja yliopistojen uudistushankkeista.Hallberg jatkaa ståhlbergiläisen oikeusvaltion rakentamista kysyen, voisiko suomalaisesta oikeusvaltiosta tulla vientituote maailmalla.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Oikeuden ja vallan solmuja":


poeburton.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us