Zaza en de president Jan Brokken

ISBN: 9789045008455

Published: 2002

Paperback

220 pages


Description

Zaza en de president  by  Jan Brokken

Zaza en de president by Jan Brokken
2002 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 220 pages | ISBN: 9789045008455 | 6.66 Mb

Verdrietig heb ik dit mooie boek dicht gedaan. Vier jaar woonden we in Boven Volta. Twee staatsgrepen die uitermate vriendelijk verliepen. De derde, waarbij het land ook een andere naam kreeg- Burkina Faso, verliep iets anders. Niet echt geweldadig maar de sfeer in het land werd anders. Uiterst vriendelijke mensen vroegen zich ineens af of je Frans was. Als niet-Fransen konden we nog brood krijgen bij de bakker om de hoek, maar voor de Fransen werd dat hoe langer hoe lastiger.

Het liep op het eind van ons 4-jarig contract en het leek beter dat de kinderen en ik eerder zouden vertrekken. Er hing een intimiderende sfeer in de lucht.. Fred regelde de verhuizing van de inboedel in zijn eentje. Daarna volgden we Burkina vanuit het nieuws.Niets beter dan een boek van Jan Brokken om in een pakkend verhaal gigantisch veel feiten weten te neerzetten die nooit vermoeiend worden en de lezer geboeid houden tot het laatste moment. De intimiderende sfeer hebben we goed aangevoeld. Voor mij is het onbegrijpelijk om te lezen wat Zaza vier jaar later overkomt en hoe de schrijver zelf behandeld wordt als hij op zoek gaat naar zijn verdwenen geliefde.

Van Ouagadougou naar Gorom Gorom, naar Bobo Dioulasso en Banfora. Nooit anders dan behulpzame, vriendelijke mensen kwamen wij tegen op deze wegen. Ik reed rustig alleen, of met de kinderen rond, zeker dat mocht er iets zijn ik altijd geholpen zou worden.

Dit is een even verbijsterend als gruwelijk verhaal met gelukkig een goed en dapper eind van Zaza.Complimenten voor Zaza en wederom complimenten voor de schrijver. Zo knap om met zulke prchachtige verhalen in een verhaal zoveel informatie te verstrekken. Ik had ze echter liever onze ervaringen (zonder geiten wollen sokken) gegund :-)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Zaza en de president":


poeburton.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us